Roturua, Aukland, Paihia en Mercury Bay
Het is alweer 2 weken geleden sinds ik m'n laatste verhaal geplaatst heb. Wat vliegt de tijd! Zit nu op m'n balkonnetje uitkijkend over de zee... Een mooi moment om weer een verhaal te plaatsen dacht ik zo.
Na Taupo ben ik 1 nacht naar Rotorua gegaan (9e). Leuk plaatsje maar het stinkt er verschrikkelijk. Ik kan het het best omschrijven als de lucht van rotte eieren. Lekker dus

NZ is eigenlijk 1 grote vulkaan en er zijn dus veel thermische activiteiten. Vandaar ook alle hotsprings overal. Maar vooral in Rotorua komt deze hitte naar boven. Overal bubbelde modderpoelen, stoom die gewoon uit de grond omhoogkomt en het ‘lekkere' luchtje.
's Avonds ben ik naar een Mhaori concert geweest. Ontzettend toeristisch, maar best leuk om mee te maken. Heb een haka gezien (mhaori dans) en een hangi gegeten (eten dat klaar gemaakt wordt onder de grond) Er waren veel Nederlanders, dus kon weer ff lekker op z'n Veens lullen

Na Rotorua was Aukland aan de beurt (10e). Hier heb ik de familie Walsch weer ontmoet. Ik ben hun tegengekomen in Hanmer en ze hebben me Aukland laten zien. Was gezellig en omdat ik een backpacker ben mocht ik niks betalen. Goedkoop dagje dus!
Ben 2 nachten gebleven. Best leuk! Maar tis en blijft een stad. Ben toch meer van de kleine plaatsjes. Hier ontmoet je ook sneller mensen. En het ritme ligt wat lager... Past beter bij mijn ritme op dit moment.
Vrijdag de 12e ben ik naar Bay of Islands / Paihia gegaan. Steeds als je denkt dat de stranden niet mooier kunnen worden en de zee niet blauwer, kom je weer in een nieuwe plaats waar dat weldegelijk het geval is. Paihia was geweldig!!!! Ontzettend klein, maar super leuk! Ben een dag met de veerboot naar Russell geweest en heb daar een beetje rondgewandeld en een paar uurtjes op het strand gelegen (wil toch echt bruin terugkomen naar Nederland

Zondags heb ik de Cape Reinga excursie gedaan. We zijn naar het noordelijkste puntje van NZ geweest (Cape Reinga - hier kwamen de Tasman Sea en Pacific Ocean samen. Best een indrukwekend gezicht), heb gesandboard van de duinen (met zo'n 60 km per uur!!), met de bus een uur over 90 mile beach gereden en fish en chips gegeten (met mayo.. Eindelijk

Maandag de 15e kwam de bus me weer halen om terug te gaan naar Aukland. Deze keer ben ik er 3 nachten geweest. Veel te lang eigenlijk. Maar heb wel weer de mensen ontmoet die ik heb leren kennen op m'n 1e Kiwi Experience dag. Vooral erg leuk om Susan (NL) weer te zien. De rest van de dagen heb ik een beetje door Aukland rondgezworven, wat wezen drinken met een aantal meiden die ik in het hostel heb leren kennen en heel veel geslapen... Van reizen wordt je nu eenmaal moe

Gisteren (18e) ben ik aangekomen in Mercury Bay. Maar de Kiwi bus nam ons eerst mee naar Cathedral Cove en Hot Water Beach. Ook daar zijn thermische activiteiten. Dus als je een kuiltje graaft komt er heet water naar boven (46 graden). Het strand was vol met kuilen en de meeste gevuld met Duitsers (verrassend??

En nu.. nu ben ik helemaal niks aan het doen. Net m'n was gedaan, zo eten koken en dan nog even naar het strand. Maar morgen ga ik kajakken!!!
Wilde eigenlijk zondag weer vertrekken naar de volgende plaats. Maar er is geen plek in de bus, dus het wordt maandag. Heel erg vind ik het niet. Mercury Bay is een prima plaats om nog een dagje extra te blijven.
Aankomende week wordt een drukke week! In 1 week tijd ga ik naar 5 plaatsen toe (Rotorua, Waitomo, Taupo, River Valley en Wellington). De meeste plaatsen ben ik al geweest, dus blijf daar maar 1 nachtje. Zondag de 28e ga ik met de veerboot weer terug naar het Zuidereiland, maar nu naar de westkust. Nog genoeg plaatsen om te ontdekken....
Iedereen weer bedankt voor de lieve berichtjes en mailtjes. Echt ontzettend leuk om te krijgen! Al is moeders duidelijk m'n grootste fan.. Bedankt mams!!

Liefs 10
Je komt toch niet uit veenendaal , maar uit ELST dus je praat Elsters !! kusjes Ma .
Zo te lezen heb je helemaal het backpack-ritme gevonden, heerlijk! En doe je ontzettend spannende dingen, zoals dat sandboarden, gaaf! Wat heerlijk om zo rond te zwerven en te genieten van al dat natuurschoon. Daar laad je volgens mij ontzettend van op. Ik geniet mee met je verhalen, bedankt daarvoor!
Hoi Martine,
Wat een gezellig verhaal weer. En wij hier maar koukleumen. Ik word echt jaloers als ik dat blauwe water en die heerlijke stranden zie.
Geniet ervan!
Liefs
Hoi Martine, Dit zijn weer heel spannende verhalen, geweldig ik leef met je mee. Ook de foto's zijn weer erg mooi. Wat leuk dat je toch weer steeds dezelfde mensen tegen komt en ook af en toe weer een Dutch kan kallen.
Ben benieuwd naar je volgende verhaal. groetjes Ineke
hoest nou.
leuk dat je ff belde. trouwens mooie fotos..
groetjes evert
haha, inderdaad mams, 10 spreekt geen Veens, maar overduidelijk Elsters, want ik versta er nooit iets van!
Wat ben je toch een lui wezentje af en toe tiennus, lief, maar wel luierig... Heb weer erg gelachen om je verhaal, tijd om het uit te brengen met harde kaft, delen mams en ik de 1e druk!
kus
Lui??? Hoe kom je daar bij? Zit gewoon helemaal in m'n vakantie ritme.. Relaxen heet dat geloof ik :-)
dikke kus!
Hoe heet dat eiland waar je naar toe wil ? ik wilde het tegen Ineke zeggen , maar ik wist de naam niet meer van dat eiland , wat ik nog wel weet dat het daar erg mooi is vooral mooi blauw en wit !!! Xxxxxxjes
Fiji!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
xx